Четверг, 28.03.2024, 14:08
Приветствую Вас Гость | RSS
Василенко Эдуард Васильевич
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Для детей_8 классов » Самостоятельная домашняя работа учеников » Конспект уроков музыки (помощь)
Конспект уроков музыки
gimnasium107Дата: Суббота, 22.01.2011, 17:00 | Сообщение # 1
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 211
Статус: Offline
Качай, изучай, сдавай!!!
ссылочка http://gimnasium107.ucoz.ua/fiele/_1-35_8_.doc

Урок 10. Легенди світової рок-музики
Вступ
Рок – це не просто мода. Рок – це більше, ніж просто музика, ніж просто тимчасове захоплення. Рок-музика є стилем сучасного життя. І вона має свою захоплюючу історію.

Відомості про рок-музику
Рок-музика виникла у Великобританії та США на початку 50-х років XX століття, коли проблема «молодь і музика» загострилась, як ніколи. Жодна історична епоха не знала настільки войовничого протиставлення музики всьому іншому музичному світові. Більше того – рок виражав протест проти всього суспільства взагалі з його мистецтвом, традиціями та правилами. А пісня, що стала музичним символом рок-музикантів, має назву «Стань осторонь, Бетховене!». Її написав один з перших американських рокерів Чак Беррі. Якщо рок-музика втілює у собі і протести, і усілякі невдоволення, то вона мусить суттєво відрізнятись від класичної. Не зважаючи на те, що рок заперечував попереднє мистецтво, у рок-музиці злилися елементи різних напрямів популярної музики: ритм-енд-блюз, біг-біт, кантрі-енд-вестерн тощо. Ці елементи, об’єднавшись, породили цілковито нове звучання на основі значно підкресленого ритму, бурхливої енергетики виконання. Головним роковим інструментом стала електрогітара. Експресивна й агресивна, в рок-музиці вона стала візитною карткою. Рокери проголосили: «Електрогітари та гучність — ось наша зброя». Важливе значення у рок-музиці надається сольному та ансамблевому співу, тобто відкрито емоційному звучанню людського голосу. Причому виконавці суміщають функції інструменталістів та вокалістів. Рок-музика має багато різноманітних течій, форм та різновидів. Серед них базовими є рок-н-ролл та хард-рок.
Рок-н-рол — це танець, що виник на початку 50-х років XX століття у США. Він характерний простою мелодією з блюзовими інтонаціями в супроводі важкого та одноманітного акцентованого ритму. Як правило, серед виконавців рок-н-ролу є соло-співак, соло-електрогітара та саксофон.
Хард-рок - напрям у рок-музиці, що відзначається жорстким і потужним характером звучання за рахунок різноманітних звукових ефектів, провідної ролі електрогітар та агресивного стилю вокалу. Типовим для хард-року є протиставлення високого пронизливого регістру вокалу та низького волаючого регістру супроводу.

 
Форум » Для детей_8 классов » Самостоятельная домашняя работа учеников » Конспект уроков музыки (помощь)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Форма входа
Друзья сайта
Статистика
Мини-чат

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz